Friday, March 13, 2015

Ποινικός Κώδικας - Άρθρο 394

Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

1. Όποιος με πρόθεση αποκρύπτει, αγοράζει, λαμβάνει ως ενέχυρο ή με άλλον τρόπο δέχεται  στην  κατοχή  του πράγμα που προήλθε από αξιόποινη πράξη ή μεταβιβάζει σε άλλον την κατοχή τέτοιου πράγματος  ή συνεργεί  σε  μεταβίβαση  ή με οποιονδήποτε τρόπο ασφαλίζει την κατοχή του σε άλλον, τιμωρείται με φυλάκιση, ανεξάρτητα αν είναι τιμωρητέος ή όχι ο υπαίτιος του εγκλήματος από τον οποίον προέρχεται το πράγμα.

2. Αν το αντικείμενο της πράξης της  προηγούμενης  παραγράφου είναι ευτελούς αξίας, ο δράστης τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών και η ποινική δίωξη ασκείται μόνο ύστερα από έγκληση.

3. Με τα πράγματα που προέρχονται  από  αξιόποινη  πράξη εξομοιώνεται και το τίμημά τους, καθώς επίσης και τα  αντικείμενα  που αποκτήθηκαν μέσω αυτών.

4. Αν ο υπαίτιος επιχειρεί τέτοιες πράξεις κατ` επάγγελμα ή κατά συνήθεια ή ενήργησε από ιδιοτέλεια  ή  αν  πρόκειται  για  πράγμα ιδιαίτερα  μεγάλης  αξίας, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Το άρθρο 72 για την παραπομπή σε κατάστημα  εργασίας  εφαρμόζεται  και στην προκείμενη περίπτωση.
 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.