Thursday, April 2, 2015

Greacă Codul Penal - Traducere Română: Articolele 1-13

Greacă Cod penal


Prima carte - Partea generală

Traducere drepturi rezervate © 2015 - Lucrări de traducere în curs
[Avertisment: preliminar Traducere]

Prima Capitolul - Legea penal

Limitele I. de valabilitate a legilor penale

Articolul 1 - nr pedeapsă fără lege

Pedeapsa nu este impusă, cu excepția acelor acte pentru care legea a prevăzute în mod expres o înainte comisii lor


Articolul 2 - aplicarea retroactivă a legii mai indulgent

1. Dacă în timpul de comiterea actului până la judecarea definitivă două sau mai multe legi au fost în vigoare, cel care conține dispozițiile cele mai favorabile pentru acuzatul este aplicat.

2. În cazul în care o lege ulterioară definește actul ca nu sancționat teză se anulat și consecințele penale ale teză devine nul.


Articolul 3 - Legile care au valabilitate temporară

Legile care au valabilitate temporară sunt puse în aplicare chiar și după încetarea să fie valabilă pentru actele comise atunci când au fost în vigoare. În afară de aceasta furnizarea de paragraful 1 al articolului precedent se aplică.


Articolul 4 - Impunerea de măsuri de securitate

1. Măsurile de securitate prevăzute la articolele 69, 71, 72, 73, 74 și 76 de se impun în conformitate cu legislația în vigoare în timpul procesului acțiunii.

2. În cazul alineatului 2 al articolului 2, instanța care a emis hotărârea decide după propunerea de procuror dacă menține sau nu măsurile de securitate impuse.


II. Competența teritorială a legilor penale

Articolul 5 - Crimele comise pe teritoriul național elen

1. Legile greacă penale se aplică tuturor actelor comise la nivel national, chiar de către străini.

2. nave sau aeronave grecești sunt considerate teritoriul Greciei oriunde ar fi, dacă nu în conformitate cu dreptul internațional sunt supuse legii străine.


Articolul 6 - Infracțiuni de resortisanți din străinătate

1. Legile penale greci aplică un act caracterizat de aceștia ca o crimă sau delict, care a fost comisă în străinătate de către un cetățean, în cazul în care acest act este pasibilă de legile țării în care a fost comis sau dacă comise într-o țară unconstituted politic.

2. urmărirea penală este inițiată împotriva unui străin care, la momentul infracțiunii a fost un național. De asemenea, este inițiată împotriva celor care dobândit cetățenia greacă după comiterea actului.

3. Referitor la contravenții, aplicarea dispozițiilor paragrafelor 1 și 2 necesită o plângere din partea victimei sau cererea de guvernul țării în care a fost comisă infracțiunea.

4. Misdemeanors comise în străinătate sunt pedepsite doar pe cazurile prevăzute în mod expres de lege.


Articolul 7 - Infracțiuni comise de străini în străinătate

1. Legile penale greci se aplică străinilor pentru faptele săvârșite în străinătate, care sunt caracterizate ca o crimă sau delict, dacă fapta este îndreptată împotriva cetățenilor greci și se pedepsește în conformitate cu legile țării în care a fost comis sau dacă sunt comise într-o țară unconstituted politic .

2. Prevederile alineatelor 3 și 4 din articolul precedent se aplică în acest caz, de asemenea,.


Articolul 8 - Infracțiuni în străinătate, care sunt mereu pedepsite de lege elen

Legile penale greci se aplică resortisanților și străini, indiferent de legile de la locul de comision, de următoarele acte comise în străinătate:
a) înaltă trădare, trădare de țară îndreptate împotriva statului elen și actelor de terorism (articol 187a).
b) infracțiuni privind serviciul militar și obligația de serviciu militar (partea specială, capitolul 8)
c) acte criminale comise în calitate de funcționari ai statului elen
d) acționează împotriva oficialii greci în timpul executării serviciului sau în legătură cu serviciul lor
e) sperjur în cadrul procedurilor în curs de către autoritățile elene
f) Pirateria
g) infracțiuni legate de moneda (partea specială, capitolul 9)
h) de comerț cu sclavi, traficul de ființe umane, trafic sau abuz sexual de un minor de o taxă, efectuarea excursii pentru a curvi sau alte acte indecente împotriva unui minor sau pornografie copii
i) comerțul ilegal de stupefiante
j) circulația ilegale și a comerțului de publicații obscene
k) orice altă infracțiune pentru care dispoziții speciale sau convențiile internaționale semnate și ratificate de statul elen prevăd aplicarea legilor greacă penale.


Articolul 9 - Indemnizația pentru infracțiuni comise în străinătate

1. urmărirea penală a unui act comis în străinătate este exclusă:
a) în cazul în care autorul infracțiunii a fost judecat pentru că actul în străinătate și a fost achitat sau dacă va fi condamnat, a servit întreaga propoziție
b) în cazul în care, potrivit legii străine, actul a fost interzis prin lege de limitări sau pedepsei aplicate a fost stins de limitare sau a fost remisă
c) în cazul în care, în conformitate cu legea străină o plângere este necesară pentru urmărirea penală a actului și astfel de reclamație a fost depusă nici nu sau retrase.

2. Aceste dispoziții nu se aplică actelor definite la articolul 8.


Articolul 10 - Calcularea Exemple care au fost servite în străinătate

Sentința care a fost servit integral sau parțial în străinătate, în cazul unei condamnări intern ulterior pentru aceeași faptă, se deduce din pedeapsa aplicată de către instanțele de judecată elene.


Articolul 11 ​​- Recunoașterea sentințe penale străine

1. În cazul în care un grec este condamnat în străinătate pentru un act care, în conformitate cu dispozițiile de drept intern, implică sancțiuni auxiliare, instanța competentă de contravenții pot impune aceste sancțiuni.

2. Instanța competentă de contravenții pot impune, de asemenea, el măsuri de securitate prevăzute în legi grecești de pe cineva care a fost condamnat sau achitat în străinătate.



III. Relația din Codul penal cu legi speciale și explicarea termenilor sale


Articolul 12 - Legi speciale penale

Prevederile partea generală a Codului penal se aplică infracțiunilor pedepsite care sunt prevăzute în legi speciale, în cazul în care aceste legi nu se specifica altfel, cu o dispoziție explicită.


Articolul 13 - Noțiunea de punct de vedere al Codului

În Codul, următorii termeni sunt folosiți cu următoarele semnificații:

a) angajat este o persoană care a fost încredințat în mod legal, chiar și temporar, de exercitarea de serviciu public, sau serviciu municipal sau în folosul comunității municipale sau de serviciu în alte organisme de drept public și instituții

b) kins sunt rude de rudenie și căsătorie în linie dreaptă, părinți adoptivi și copii adoptați, soți, Logodnicul, frații și soții și logodnicii de fratii si tutori sau custozi ai infractorului și cele sub tutela sau custodia infractorului

c) document este orice document scris care este destinat sau adecvat pentru a dovedi un fapt care are o semnificație juridică precum și orice semn care are scopul de a demonstra o astfel de realitate. Documentul este, de asemenea, orice mediu utilizat de un computer sau de o memorie de calculator periferic, electronic, magnetic sau în alt mod, pentru înregistrarea, stocarea, producerea sau reproducerea de date, care nu pot fi citite direct, precum și orice material magnetic, electronic sau în alt folosit pentru înregistrarea orice informație, imagine, simbol sau un sunet, independent sau în combinație, atât timp cât aceste mass-media și materiale sunt destinate sau sunt potrivite pentru a dovedi faptele care au semnificație juridică.

d) violență fizică constituie, de asemenea actul de a provoca o stare de inconștiență sau incapacitate de rezistență la o persoană cu hipnotice sau narcotice sau alte mijloace similare

e) armata este armata de uscat, maritime și aeriene.

f) o infracțiune este comisă ca o profesie, în cazul în care comisia repetată a actului sau a infrastructurii dezvoltate de făptuitor cu intenția de comision repetate a actului arată că scopul făptuitorului este de a face bani. O crimă este comisă în mod obișnuit, în cazul în care comisia repetată a actului arată o tendință constantă de făptuitorului de a comite această crimă special ca parte a personalității făptuitorului.

g) făptuitorul este caracterizat deosebit de periculoasă în cazul în care gravitatea faptei, modul și împrejurările comision actului, a motivelor care au condus făptuitorul și personalitatea făptuitorului, indica un comportament anti-social și tendință constantă de a comite noi infracțiuni în viitor .

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.